Sæt din intention for det nye år

yoga retreat new year

Rigtig godt nytår! Du og dine nærmeste ønskes det allerbedste for 2019! Sundhed, balance, glæde, kærlighed og masser af god energi i kroppen, sindet og hjertet.

Jeg håber du har haft en god transition ind i det nye år. Starten af det nye år er altid et spændende og oplagt tidspunkt for at klargøre sine visioner og sætte kursen mod nye retninger! ”Nytårsforsæt // new year resolutions” er den sædvanlige betegnelse for alt det, man gerne vil se ske eller sætte i værk. Nye ambitioner, nye mål og nye indsatser… Og du kender sandsynligvis også til den dårlige samvittighed forbundet med ikke at overholde dem helt

I det nye år kan vi derfor nemt komme til at sætte for høje krav og forventninger og derved tillægger vi os selv en ny pres, som vi i virkeligheden ikke behøver! På den anden del af spektret kan man også bruge meget tid og energi på at skrive ned spændende visioner og idealer og så vente på, at tingene dukker op selv… og så blive skuffet over, at de ikke gør.

I et podcast fra Soundstrue, som jeg hørte for nylig, foreslår ”Dr Samantha” at bruge ordet ”intentions” i stedet for ”resolutions”. Hendes største pointe var, at man nemlig ikke kan fejle med en intention i modsætning af nye mål elle nytårsforsæt.

 

Yogisk inspiration…

I denne forbindelse kan det være nyttigt at kigge for inspiration i den yogiske filosofi (bl.a. fra Non Dual Kasmir Saivism)… De gamle tekster fortæller nemlig, at en større kraft lever igennem os, når vi tager sunde, modige beslutninger (Kriya), som afspejler de dybe længsler og den naturlige kreativitet, der findes dybde inde i hjertet (Iccha) og vores indre visdom (jñana). Dog først kræver det, at vi går ind og tør mærke efter Iccha, eller hvad vi dybt inde ønsker os, for så efter gå til handling (Kriya) og skabe det liv, som vi dybt ønsker os og er dybt tilfredsstillende. Hvis vi starter direkte med ”målene” uden at mærke ind i vores dybere intention, brænder vi derfor nogle af etaperne.

Med andre ord er vi altid støttet af Grace eller noget større og ”intrinsically good”, men vi har i den grad et ansvar. Et ansvar om at tale/handle/leve ud fra vores dybere sandhed, det som betegner vores grundlæggende værdier, prioriteter, ønsker og alt det, som vi lever og brænder for. Hvis vi ikke tager action og handler på vores dybere hjertefølte desires og visdom, oplever vi at livet sker ”til os” og ikke ”for os”. Det er et af grundlagene bag konceptet ”Avidya” eller ignorance – at vi har glemt vores guddommelige natur og dybe kræfter, som er årsagen bag lidelse.

 

Så er du klar til at mærke efter, hvad din intention er, og opleve et spændende 2019?

copenhagen sunset

Sæt din Intention for 2019

 

Intentionens kraft

Uanset hvad man beskæftiger sig med i sin hverdag (lønnet eller ulønnet), kan man ret nemt komme til at køre på ”autopilot”. Som en del af forberedelsen til min undervisning og for min egne praksis, er yoga hjemme i stuen bare en del af min hverdag. Efter flere år er det nemt nok for mig at folde min måtte ud og gå i gang med min asana praksis. Dog lægger jeg mærke til, at jeg også ret nemt kan komme til at bevæge mig igennem en sekvens uden rigtigt at have tænkt på, hvad jeg egentlig gerne vil med denne. Hvis jeg til gengæld starter med et kort øjeblik, med lukkede øjne, hvor jeg mærker indeni, inden jeg går i gang, kan jeg finde frem til den kvalitet eller intention, jeg gerne vil dyrke igennem min fysiske praksis denne dag. Hver efterfølgende bevægelse begynder pludselig at give bedre mening.

Sådan vælger jeg også at gøre i starten af det nye år. Jeg har taget et øjeblik til at mærke ind, og 2019 for mig skal handle om STYRKE og MOD. Med dette mener jeg ikke (kun ?) muskulært, men i et bredere forstand finde styrke og forfine moden til at følge mit hjerte, tage de nødvendige skridt, være autentisk og åben samt forstærke min rolle som underviser, facilitator, hjælper, selvstændig, iværksætter, ven, partner, nabo, kollega, familiemedlem og stort set som menneske.

Selv om det kan lyde lidt ambitiøs ?, vælger jeg ikke nødvendigvis at sætte konkrete mål, men snarere en retning eller en ramme, som jeg altid kan vende tilbage til i løbet af året, hvis jeg mister motivation eller bliver forvirret.

 

Find din intention

Jeg opfordrer dig til at bruge et par minutter til at mærke efter din intention for i år. Du behøver ikke sætte dig ned i 30 min eller tænde røgelsespinde (hvis du kan det, er det også fantastisk! ?) – gør det nemt for dig selv. Hvad med at du LIGE NU tager et styk papir eller en notesbog, lukker øjnene og spørger dig selv:

”HVAD VIL JEG ÅBNE MIG SELV OVER FOR i 2019?” eller ”HVILKET ORD eller INTENTION, VIL JEG GERNE SÆTTE som MIT MOTTO for i ÅR?

 

 

Lad visionerne og de næste skridt folde sig ud

Jeg er en stor fan om at lave liste over visioner, ønsker osv. for blandt andet at holde overblik over det, som er vigtigt for mig. Men – igen – fokuserer jeg kun på potentialet, glemmer jeg det vigtigste: DET, SOM FØLES MEST LEVENDE LIGE NU nedenunder alle de spændende visioner og ønsker.

Ud fra din intention kan du lade dine visioner og de næste skridt næsten naturligt folde sig ud, altid med en fast fod i nuet. Stol på din mavefornemmelse, lyt til din krop og dit hjerte, og prioriter tid og plads til din praksis og solotid.

 

Ræk ud og gør noget godt for dig selv!

Igen og igen kan jeg ikke opfordre nok til at prioritere tid til os selv. Det er bare nødvendigt!

Fold din måtte ud, gå til studiet, gå en lang tur eller nyd din kop te/kaffe eller det, det er vigtigt og betydningsfuldt for dig. Husk også, at intentionen bliver stærkere, hvis du deler den med andre. Du må selv vurdere, om det skal være en offentlig udmelding på Facebook eller med din bedste ven(-inde), men at dele din intention vil skabe en anden form for engagement og en vis ”accountability”.

Du er også velkommen til at del den med mig eller herunder som kommentar ?

Og som du ved, bliver jeg kun glad for at møde dig på yogamåtten igen snart!

 

Kommende events

Udover klasserne overvej gerne følgende events:

Nu på lørdag Back to Basics 2.0. (få pladser tilbage) i Pakhus på Islands Brygge.

Hvis du gerne vil nørde med godt alignment i kroppen, er denne workshop for dig. For at kunne være med anbefaler jeg, at du har minimum 3-4 mdr. yogapraksis erfaring, og er ivrig om at have mere tid til fordybelse! Læs mere om Back to Basics workshop her.

 

17-23 marts: Yoga & Natur i Toscana.

6 dage med daglig yoga, meditation, kontemplativ tid, gåture, god mad i smukke omgivelser i det sydlige forår i Toscana. Det bliver hyggeligt og intimt, maks. 10 deltagere (kun 3 pladser tilbage).

 

Ny til yoga? Eller du kender en, der gerne vil starte til yoga?

Kom godt i gang, begynderforløb i Hatha Yoga. Få styr på det gode alignment og de grundlæggende stillinger, før du kaster dig ud i den store yogaverden. Jeg glæder mig til at introducere nye yogis og yoginis til denne fantastiske praksis. 3 lørdage i februar i Pakhus. Læs mere om introforløbet her.

 

Sommerplaner? Start sommerferien med Tisvilde Yoga Festival

Et hyggeligt, ned-på-jorden, bæredygtigt samlingspunkt for maks. ca. 250 yogis mellem skov og vand. Og billigt. Køb din billet; der blev udsolgt de sidste par år. Jeg underviser under festivalen, YAY ?

 

Namaste & kærligst

Cedric

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.